Notícies d'Educació Secundària

Coneix les darreres novetats de l'etapa.

Visita dels Mossos d'Esquadra

Els alumnes de 4tESO van rebre la visita dels Mossos d´Esquadra per tal d´oferir-los una xerrada sobre la violència de gènere. L´objectiu d´aquesta activitat és que l´alumnat prengui consciència de quins són els possibles indicis d´una conducta que pugui portar a un acte de violència de gènere, tant a nivell físic com psicològic. La visió professional d´aquest cos, juntament amb vídeos il·lustratius i un final de dubtes i preguntes per part dels alumnes, van fer de l´activitat un bon moment per afrontar realitats properes que desconeixen. Alhora, va servir per donar cos a la història del llibre que estan llegint dins de l´àrea de català “Estripant la teranyina”.

Visita al Refugi

Els alumnes de 4t ESO van realitzar la visita al Refugi 307 del Poble Sec. Es tracta d´un dels molts refugis que han perdurat al llarg del temps a la ciutat de Barcelona. Ens hem de remuntar a l´any 1937-38, en plena Guerra Civil espanyola, per entendre, com des de la iniciativa popular, es va veure la necessitat de protegir-se de les bombes i com tothom col.laborava de manera altruista, fora del seu horari habitual, en la construcció d´aquest refugi.
A partir de les explicacions que els monitors van donar-nos, ens vam anar fent una bona composició de lloc de com es vivien i sentien les hores dins del refugi durant els bombardejos.
Una experiència que, de ben segur, els nostres avis o besavis , no han oblidat ni oblidaran mai.

Tecnologia a 3r d'ESO

Els alumnes de 3r d’ESO a la matèria de tecnologia han realitzat els projecte d’un far i un ascensor. Aquí teniu algunes fotos.

Ràdio de 4t d'ESO

Els alumnes de 4t d’ESO a la matèria de tecnologia han realitzat el projecte d’una ràdio. Aquí teniu algunes fotos.

Tecnologia a 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d’ESO a la matèria de tecnologia han realitzat el projecte d’una làmpada de sobretaula. Aquí teniu algunes fotos.

1r d'ESO al Bosc Vertical

Els alumnes de 1r d'ESO hem celebrat la fi del 3r trimestre amb una sortida al Bosc Vertical de Mataró, on hem pujat als arbres per passar per circuits de diferent dificultat equipats amb arnesos. Ens ho hem passat molt bé i hem demostrat com en som de valents!

Receptes en anglès a 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d'ESO es posen mans a l'obra i ens presenten aquest receptari per no avorrir-nos durant l'estiu! Això sí, per si de cas batre els ous, amassar i decorar pastissos no era prou complicat, ells ho fan amb una dificultat afegida: en anglès! Qui s'anima a provar aquestes delícies culinàries? Bon appétit!

Prova Cangur

El passat 16 de març, 12 alumnes de 4t d’ESO es van presentar a les proves cangur de matemàtiques a la Universitat Pompeu Fabra. L’experiència ha estat molt positiva. Des del Centre valorem la participació i l’esforç d’aquest grup  i també aninem a futurs participants. Destaquem les puntuacions de 3 alumnes que els resultats han estat dintre del 10% millors de tot Catalunya. Aquí teniu algunes fotos de l’entrega de diplomes.

Diada Marianista al Tibidabo

El 25 de maig vam celebrar el 201è aniversari de la fundació de les marianistes amb una sortida de tota l'escola al Tibidabo. Vam reunir-nos a la terrassa de la basília del Sagrat Cor per recordar aquest aniversari, amb la representació de la sortida d'Adela de casa seva amb les seves amigues per fundar la congregació. En acabar, vam poder gaudir d'un dia esplèndid al Parc d'Atraccions, on teníem algunes atraccions reservades només per a nosaltres. Entre les moltes fotos que vam fer, a veure si us trobeu!

Complementària d'Intel·ligències múltiples

Els alumnes de 1r, a la matèria complementària d’intel·ligències múltiples, van preparar unes actuacions amb dos centres d’interès diferents.  1r A va treballar a partir del conte del Petit Príncep i 1r B a partir de la llegenda de Sant Jordi. Van fer una mostra del treball realitzat a partir dels talents de cadascú amb l’objectiu de descobrir-los i de que els alumnes continuïn potenciant-los al màxim.

Titelles per Sant Jordi a EI

Aquest dimecres 19 d’abril, els alumnes de l’optativa de visual i plàstica de 4t d’ESO han representat una història de Sant Jordi amb titelles per tots els nens i nenes d’infantil. Durant el mes de març i abril han confeccionat les titelles i el teatre i han adaptat el conte “La llegenda de Sant Jordi explicada pel senyor drac”. Ha estat una activitat molt enriquidora per tots. Us mostrem algunes imatges de l’elaboració i de la representació.

Visita de Maria Carme Roca

Els alumnes de 2n d’ESO vam rebre la visita de l’autora Maria Carme Roca. Va ser una trobada per explicar-nos com va fer el llibre que s’han llegit:  “Dedica’m un poema, encara que sigui teu”.   La Maria Carme Roca els va recordar la importància dels estudis i de l’esforç diari. Els alumnes han valorat molt positivament la seva visita i ja tenen  el seu llibre signat per l’autora.

Visita al Parlament de Catalunya

Com cada any els alumnes de 4t d'ESO es fan presents al Parlament de Catalunya. Vam poder gaudir de les instal·lacions i donar una explicació de l'edifici força entenedora, reforçar els nostres coneixements del fucionament del poder legislatiu i fins i tot fer una petita pràctica d'un discurs "polític".

Festa de Nadal d'ESO

Els alumnes de l’ESO han celebrat la festa de Nadal amb diferents actuacions musicals, balls i una mica de discoteca amb un DJ fantàstic!!! Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat i esperem que ho hagueu passat molt bé!!

Tallers de Nadal d'ESO

Els alumnes de l’ESO, per anar celebrant l’arribada del Nadal, s’han repartit en diversos tallers. Uns han fet postals de Nadal, estrelles o arbres amb papiroflèxia, i altres un taller de fundes de mòbil. Tots ho han passat genial!!!

Celebracions d'Advent

Aquests dies a l'escola hem celebrat l'advent. Tots els nens de l'escola vam anar a la capella per fer una petita celebració. Vam anar nens petits i grans, on ens vam explicar les figures més importants del pessebre i vam fer amb el desig de cada classe un arbre ben maco.

Campanya del Quilo

Us deixem una petita mostra dels alumnes de 1r d'ESO col·laborant amb la campanya del quilo. Aquest any hem fet una recollida rècord. Enhorabona a tothom i moltes gràcies.