La mare de l’Hugo de P3B ens visita

6 de març de 2023

El divendres va venir la Marta, la mare de l’Hugo de la classe dels Pops, que treballa al servei de pediatria d’un hospital. Gràcies a ella, els més petits i petites van tenir l’oportunitat de saber com es curaven correctament les ferides. Primer de tot, van estar parlant en una assemblea què fem quan ens caiem i ens fem mal. Amb tot el que van parlar, la Marta ens va explicar que hi ha una manera molt correcta de fer-ho que utilitzen a l’hospital on treballen. Per fer-ho, va portar a cada infant una imatge d’un nen i una bosseta personalitzada amb el nom de cada un d’ells, dins del qual hi havia tot el que era necessari per curar: una tireta, una ampolla petita de sèrum fisiològic i una gasa.

En primer lloc, el que calia fer per curar una ferida era netejar-nos molt bé les mans amb una mica de gel hidroalcohòlic. A continuació, era necessari netejar i, seguidament, desinfectar la ferida i, per fer-ho, van fer servir el sèrum fisiològic i la gasa amb una mica de Betadine. Finalment, i mitjançant la tireta que tenien a les seves bosses, els alumnes l’enganxaven allà on el seu nen tenia la ferida. Va ser una tarda d’allò més entretinguda que va ajudar als més petits i petites a ser conscient de la importància de netejar molt bé les ferides quan ens fem mal. Moltes gràcies, família!