Som una escola amb identitat marianista, inspirats pels valors cristians i encarnats en Maria.

Adela de Batz de Trenquelléon i Guillem Josep Chaminade són els fundadors de la Família Marianista.


  • Adela de Trenquelléon

    Adela de Batz de Trenquelléon va néixer al castell de Trenquelléon a Feugarolles (França) el 10 de juny de 1789 a l’inici de la Revolució Francesa, i va morir el 10 de gener de 1828 a Agen (Agen).
    Dotada d’una sensibilitat espiritual fina i de proximitat als necessitats, el seu desig de donar a conèixer Jesucrist el va portar a formar amb un grup d’amigues, la “Petita Associació”, amb la finalitat d’ajudar-se a viure la fe en comunitat i estendre-la al seu ambient.
    El 1816 Adela, en col·laboració Guillem Josep Chaminade, va fundar la Congregació de les Filles de Maria Immaculada (Religioses Marianistes).
    L’estil educador que Adela va transmetre a les seves germanes és el de l’escolta de la Paraula, la senzillesa, la fermesa suau, la disponibilitat, la discreció, l’entusiasme per la missió. No podia ser altrament tenint Maria com a model.


  • Guillem Josep Chaminade

    Guillem José Chaminade va néixer a Perigueux (França) el 8 d’abril de 1761 i va morir el 22 de gener de 1850 a Bordeus (França).
    Va treballar com a 
    professor i administrador al Col·legi-internat Sant Carles de Mussidan, trobant en l’educació de nens i joves el camí per formar persones capaces d’escoltar l’Evangeli i respondre-hi lliurement.
    El 1797 va ser exiliat i va fugir a Saragossa, on va romandre tres anys durant els quals va anar madurant el seu projecte missioner. Va tornar a Bordeus amb la il·lusió d’evangelitzar la nova societat que va sorgir després de la Revolució.
    El primer que va fer va ser convocar persones 
    de diferent condició que volien reunir-se per créixer en la fe i comprometre’s amb la realitat, donant origen als Laics Marianistes.

    El 1817 va fundar la Companyia de Maria (Religiosos Marianistes). Va viure un gran esperit missioner i el va transmetre a tota la Família Marianista.

Com a escola marianista, presentem des de la llibertat les figures de Jesús i Maria per educar en els valors de l’Evangeli (com l’alegria, el servei, la gratuïtat, el perdó o la generositat). Establim un diàleg entre la fe i la cultura i promovem una obertura a la transcendència i la vivència de la fe.