El Dia Internacional de la Dona a Educació Infantil

9 de març de 2023

El dimecres 8 de març vam celebrar a l’escola el Dia Internacional de la Dona. Aquest dia se celebra, ja que el 1875 diverses dones treballadores d’una fàbrica tèxtil de Nova York van protestar i es van manifestar per la desigualtat salarial respecte als seus companys de feina. Anys més tard, la lluita continua per conscienciar sobre la importància d’empoderar a les dones en tots els àmbits, protegir els seus drets i garantir que totes elles puguin aconseguir tot el seu potencial, així com la igualtat completa entre homes i dones.

Per tot això, des de l’escola considerem imprescindible fomentar tots aquests valors als nostres infants des de ben petits. En concret, per la celebració d’enguany, a les aules d’Educació Infantil 3 anys, es va parlar a l’assemblea sobre quina era la dona més important de les seves vides. Les respostes van ser diverses: mares, àvies, germanes, tietes… Es va tractar també la idea de ser agraïts i agraïdes amb totes elles per tot el que fan per nosaltres. Finalment, van estampar una mà de color lila i, per sobre, van dibuixar la dona més important per a ells i elles.

Els alumnes d’Educació Infantil 4 i 5 anys també van fer una assemblea de bon matí explicant el perquè se celebra el 8 de març i què es reivindica. Es va profunditzar en la idea de com n’és d’essencial una igualtat entre homes i dones. Seguidament, en un full, els infants van dibuixar una dona important a la seva vida com a detall per entregar-li a aquesta a la tarda. Va ser un dia molt especial on els més petits i petites de l’escola van poder reflexionar sobre el paper de la dona dins la nostra societat.