Ens endinsem al món de la lectoescriptura

20 de març de 2023

La lectoescriptura és un procés intel·lectual on els infants recullen les habilitats necessàries per escriure i saber interpretar un text. Es tracta d’un camí que comença des de ben petits i que té un transcurs que comprèn, per tant, tota l’etapa d’Educació Infantil i també la de Primària. Així doncs, es tracta d’un aprenentatge fonamental en molts aspectes, però que, en definitiva, ajuda a perfeccionar la comunicació de l’infant amb l’exterior. 

A l’etapa d’Educació Infantil 3 anys s’estan iniciant en aquest camí de la lectoescriptura. Els i les alumnes s’adonen que a l’escola hi ha diferents símbols que donen forma a les lletres de l’abecedari. De fet, aquestes prenen moltíssima importància i els ajuden a regular diferents situacions de l’aula. En concret, amb els infants més petits de l’escola es comença a treballar a partir d’un aspecte molt significatiu per a ells: el seu nom. Per tant, es pot dir que és gràcies a aquest que els i les alumnes comencen a donar sentit al codi escrit i, a la vegada, gaudeixen molt en el moment en què són conscients que s’inicien en el reconeixement dels sons.