Sortida de 4t a la planta de reciclatge de Sant Adrià del Besòs

22 de maig de 2023

El passat dijous dia 18 de maig l’alumnat de 4t d’ESO va fer una visita guiada a la Planta Integral de Valorització de Residus (PIVR) de Sant Adrià del Besòs. Va poder conèixer de primera mà quin és el tractament de les escombraries de tota l’àrea metropolitana de Barcelona a l’única planta dedicada a aquesta tasca tan important per a la ciutadania.

Des de l‘assignatura d’APS ja s’ha treballat qüestions com l’ecologisme i el reciclatge, però què se’n fa dels residus de les escombraries que no són reciclades? Quin tractament es fa dels residus del contenidor gris?

A la visita a la planta ens van fer una aproximació al tractament de residus per tal de recuperar materials reciclables i matèria orgànica, i també el procés finalista de la valorització energètica d’aquells residus que no s’ha pogut recuperar. Sabíeu que des de la planta es genera energia d’aquests residus?

Durant la visita ens vam equipar amb l’armilla i el casc de seguretat i vam poder observar de prop les cadenes i el procés de separació i tractament de residus.

Un cop feta la visita, es van elaborar conclusions i es va reflexionar sobre la responsabilitat de cada usuari de cara a una gestió sostenible dels recursos i residus.