Celebrem la Diada Marianista al Poble Espanyol

1 de juny de 2023

El passat dijous 25 de maig vam celebrar la nostra diada, la Diada Marianista, i tota la comunitat educativa vam passar el dia al Poble Espanyol.

L’alumnat d’Educació Infantil, després d’esmorzar tots junts a la carpa, va gaudir d’un passeig pels racons i carrers del Poble Espanyol. Com va començar a ploure, van anar a unes sales amb jocs de tota mena on van poder jugar i passar-s’ho d’allò més bé. A més, els alumnes i les alumnes de P4 van anar al museu contemporani on van poder veure peces de ceràmica i quadres de Pablo Picasso, que fa mesos que ho estan treballant a classe. D’altra banda, l’alumnat de P5 va anar descobrint molts indrets de la zona i, fins i tot, va poder visionar, a un lloc anomenat “Espai Festa”, un documental de les celebracions més conegudes de tot Espanya.

Primer de primària també va gaudir de la sala de jocs per aixoplugar-se de la pluja. Després, va poder visitar, de la mateixa manera que els i les infants de 2n de primària, dels racons i els diferents carrers del Poble Espanyol, descobrint nous llocs amb molt encant.

Per altra banda, l’alumnat de Cicle Mitjà, Superior i Educació Secundària va gaudir d’una gimcana. En grups interetapes van voltar pel Poble Espanyol participant en diferents proves. Això els va donar l’oportunitat de conèixer l’espai i els va permetre fer un passeig per totes les comunitats autònomes d’Espanya, descobrint les curiositats de les diferents escoles marianistes. Van poder conèixer companys i companyes d’altres cursos i van gaudir d’una estona junts i del treball cooperatiu.

Paral·lelament a la gimcana, els i les estudiants van recordar la vida de l’Adela. Van llegir fragments de la seva història i van utilitzar la imaginació per plasmar-los en unes representacions a uns murals, així com la preparació de rams de flors.

Després de dinar tots junts, com ja és tradició, vam fer un acte conjunt on vam posar en comú els dibuixos i els textos que explicaven el més destacat de la vida  de la nostra fundadora i una petita representació d’alumnat de totes les etapes, professorat, PAS i germanes marianistes van ser els encarregats de mostrar-ho als altres. Tot sota l’atenta mirada de l’Adela, engalanada amb els rams de flors de paper que havíem fet anteriorment tots plegats.

Malgrat la pluja que ens va acompanyar, vam gaudir molt de la jornada tota la comunitat educativa junta.

Gràcies a l’Adela, en Guillem Josep Chaminade i a totes les religioses marianistes per haver fet possible aquests 207 anys!