Infantil va a Can Montcau

19 de juny de 2023

El divendres 16 de juny tota l’etapa d’Educació Infantil va anar d’excursió a Can Montcau. Es tracta d’una granja escola, i també casa de colònies, que està ubicada a La Roca del Vallès. Aquesta casa fa més de 20 anys que organitza activitats per a nens i nenes i tenen una gran varietat de tallers. Està situada a la serralada prelitoral, entre el Maresme i el Vallès Oriental, en un entorn privilegiat perfecte per gaudir de la natura i tot un món d’activitats.

Cada nivell va fer una activitat diferent. Els més petits i petites de P3 van fer una visita a la granja. Els infants van aprendre les característiques de cada animal que van veure. També van poder donar-los menjar. Els nens i les nenes van poder veure vaques, van poder tocar conills i xais, i molt més!

Per altra banda, els alumnes de P4 van fer un taller de bosses d’olors. Primer de tot, van anar al bosc i van aprendre a buscar i identificar plantes aromàtiques i medicinals. Els van explicar per què servien aquelles plantes i, després, van anar a una sala on van confeccionar cadascú les seves bosses d’olors.

Finalment, els infants de P5 van fer un recorregut pels arbres fruiters del bosc i els explicaven com reconèixer-los. Seguidament, un cop recollides les fruites suficients, van anar a una sala a tallar les fruites en petits trossets. Per acabar, van posar-ho tot en una cassola i ho van coure per tal d’elaborar melmelada. Cada infant es va emportar un pot a casa seva.

Va ser un dia d’allò més divertit on els infants van poder gaudir de la natura i dels diferents tallers que van fer. Però, sobretot, va ser un dia que els va servir per jugar amb els infants en un entorn diferent del de l’escola.