Sortida a Can Montcau per celebrar la Castanyada

26 d'octubre de 2023

Enguany l’alumnat d’Educació Infantil va anar a la casa de colònies de Can Montcau, situada a la Roca del Vallès, per celebrar la festa de la castanyada. Només arribar a la casa, els infants van esmorzar per agafar forces pel dia que els esperava.

Tot va començar amb un recorregut per la natura dels voltants de la casa, on els monitors i les monitores els van explicar els arbres de tardor. Van poder observar els colors de les fulles, així com anar a un castanyer a collir unes quantes castanyes. Seguidament, després d’una passejada pel bosc, els infants van anar a la casa de la Maria, la castanyera de Can Montcau, i van poder parlar una estona amb ella i torrar aquelles castanyes que havien collit.

Després, els alumnes van anar a una sala per preparar una de les postres més representatives d’aquesta celebració: els panellets. Van aprendre quins són els ingredients bàsics i essencials per fer-los: ous, sucre i ametlla molta i, posteriorment, van poder fer-ne un d’ametlla, un altre de cirera i l’últim de xocolata. Un cop feta la feina, els i les monitores van posar els panellets a coure al forn de pedra i els infants van anar a dinar.

Finalment, de postres, els nens i les nenes es van poder menjar les castanyes que havien cuit amb la castanyera Maria i, a més, cada un d’ells es va poder endur una bossa amb els tres panellets que havien fet per menjar-se’ls a casa amb les seves famílies. Quin dia més bonic i dolç que vam passar!