El meu primer festival

28 de novembre de 2023

El dimarts 28 de novembre els infants d’I3, de la classe dels Ossos i dels Dinosaures, van anar a l’auditori de Sant Martí a gaudir d’un matí de cinema. Allà els esperava l’espectacle “El meu primer festival”. Es tracta d’una celebració que té lloc anualment a Barcelona, Madrid i diverses localitats i que enguany celebra la 16a edició. Hi participen infants des d’I3 fins a 6è de primària.

L’objectiu d’aquest festival és donar a conèixer un cinema divers, creatiu i amb valors als petits espectadors, tot fent-los partícips i protagonistes del seu propi aprenentatge. De fet, són els nens i les nenes els que són els jurats del festival i, per tant, han de valorar i votar els diferents curtmetratges que veuen. Aquest any n’han vist sis. A continuació, us deixem una petita síntesi de cadascun d’ells:

  • L’escola dels arbres de Nadal: Tracta sobre en Cactus que treballa com a conserge a l’escola dels arbres de Nadal i observa i somia a convertir-se en un d’ells.
  • Marxa, Alfred!: L’Alfred, un ocell, ha hagut de fugir del seu país per culpa de la guerra. Viatja acompanyat d’una cadira verda i busca una llar. Un dia coneix a la Sonia, una cigonya que després de rumiar-s’ho, li proposa prendre un cafè.
  • L’home més petit del món: L’home més petit del món viu sense adonar-se de la seva mida diminuta i les seves conseqüents limitacions. Amb l’objectiu d’adaptar-se mantindrà una actitud digna i perseverant.
  • Per què els arbres perden les fulles a la tardor?: Un petit eriçó camina pel bosc amb el seu pare. Juga amb les fulles que han caigut dels arbres i es pregunta: per què els arbres perden les fulles a la tardor?
  • Quan tenia por de la foscor: En Robert no li agrada gens anar-se’n a dormir, perquè pensa que hi ha monstres a la seva habitació, amagats a la foscor.
  • La mama bateria: La mama bateria té moltes tasques a realitzar a l’escola bressol: dona energia als termòmetres, càmeres, bombolles de sabó… Durant una migdiada d’un dia d’hivern, descobreix que l’arbre de l’escola bressol està en flames: al rescat!

Va ser un matí molt divertit on els infants van poder gaudir d’una estona de cinema.