Diada Marianista 2024

30 de maig de 2024

Enguany, la Diada Marianista es va celebrar el divendres dia 24 de maig a l’escola. Aquest any portava per lema un dels missatges més marianistes “Soc missioner, somm missioners!” que ens convida a tenir una actitud d’obertura als altres, de compartir el missatge de l’Evangeli i a posar els nostres talents en acció en favor dels que més ho necessiten. Al matí tothom que forma part de l’escola es va reunir al pati de per fer un acte institucional. Amb la col·laboració de tots els infants van anar formant un mapamundi a partir d’unes peces d’un trencaclosques per conscienciar sobre la diversitat cultural, la temàtica d’enguany dels tallers.

A mig matí es van crear grups amb infants de tots els nivells de l’escola que van anar passant pels tallers ambientats en quatre continents: Àfrica, Amèrica, Europa i Àsia. En el cas d’Àfrica, els infants van  per elaborar màscares africanes tot deixant volar la seva imaginació. Respecte al taller d’Amèrica, es va centrar en l’art musical i, en concret, amb l’estil “merengue”, on l’alumnat va poder gaudir d’una coreografia creada per l’alumnat de Secundària. Seguidament, el taller d’Europa es va centrar en una recepta d’un postre típic d’Anglaterra: el Plum Cake. Finalment, i pel que fa al taller d’Àsia, es va crear un mural de la diversitat a través de les siluetes de les mans dels infants per, posteriorment, escriure una paraula bonica i enganxar-la al mural.  Aquest anava precedit del lema “Aquestes mans no són el futur, són el present”.

Per concloure aquesta Diada, a la tarda els infants d’Infantil i els de Primària es van reunir al pati de l’escola per viure un espectacle de música a càrrec de la companyia Rah-mon Roma, que ens va delectar amb cançons i instruments d’arreu del món i que van servir per posar punt final a un dia ple d’activitats i emocions, on tothom va poder gaudir d’una Diada Marianista plena i diversa.