Som un col·legi marianista, amb la voluntat d’acompanyar els infants i joves, dels 3 als 16 anys, perquè des d’un entorn de confiança i seguretat, qua anomenem Esperit de Familia, gaudeixin del seu procés d’aprenentatge i esdevinguin persones

  • que visquin des de l’alegria i la llibertat
  • ben preparades per al món professional
  • amb un esperit crític, solidari i compromès amb una societat i un món plurals
CM Català

Amb presència al barri des de 1960, la nostra proposta educativa combina la tradició educativa marianista amb un nou projecte pedagògic, el REM (Recrear l'Escola Marianista), que impulsem i compartim amb les altres 19 escoles de la nostra xarxa de col·legis marianistes.

Projecte REM

El projecte REM assumeix el nostre model d'educació integral a través de les vuit línies de desenvolupament educatiu i pretén traçar el camí per a educar totes les dimensions de la persona amb la qualitat educativa que ens defineix i aconseguir així la formació completa de la persona. 

Interioritat, espiritualitat i fe

Que viu des d’una relació profunda i personal amb Déu en resposta a la vocació a la qual se sent anomenada.

Ciència i
tecnologia

Competent en el saber científic i conscienten l’ús de la tecnologia, al servei del diàleg fe-cultura i del desenvolupament humà.

Comunicació

Que comuniqui amb propietat i autonomia en la cerca del coneixement, la veritat i la trobada.

Desenvolupament i cura del cos

Que comprengui, accepti i valori el seu cos com a do rebut, el respecti i es responsabilitzi de la seva cura i desenvolupament.

Dimensió artística

Capaç de tenir una mirada sensible
que admira i és creadora de bellesa.

Ètica i
convivència

Moralment formada, capaç d’actuar en consciència i d’implicar-se en la construcció d’un món millor.

Relació amb
la natura

Compromesa amb en el coneixement, desenvolupament i cura de la casa comuna des de l’agraïment al Creador i el respecte al creat.

Relació amb
pobles i cultures

Conegui i respecti la tradició cultural pròpia i la d’altres pobles com a condició que permet la trobada profunda i construeix fraternitat.

Projecte REM

El projecte REM assumeix el nostre model d’educació integral a través de les vuit línies de desenvolupament educatiu i pretén traçar el camí per a educar totes les dimensions de la persona amb la qualitat educativa que ens defineix i aconseguir així la formació completa de la persona.

El REM té una doble finalitat:

  1. Ajudar a cada alumne a desenvolupar el millor de si mateix/a i construir un projecte vital.
  2. Integrar-se de forma creativa en el món per transformar-lo.

Estil educatiu relacional

Basat en 8 tipus de relacions que es donen dins el centre, entre:

L’educador/a i l’alumne/a
Els alumnes
Els/les educadors/es
L’escola i la familia
Els/les educadors/es i la identitat
Els/les educadors/es i l’organització
L’escola i la societat
Les escoles en xarxa

Educació Integral dels i les alumnes

Potenciant en el major grau possible per aconseguir cadascuna de les seves dimensions

Interioritat, espiritualitat i fe
Viure des d’una relació profunda i personal amb Déu en resposta a la vocació a la qual se sent anomenat l’infant.
Ser capaç, des de la seva fondària personal i la seva llibertat, de viure la fe trobant en ella sentit al que la vida li presenta. Adquirir una visió de la persona i el món, valors i hàbits que li permeten construir la seva identitat i el seu projecte de vida en resposta a la seva vocació de fill de Déu.
Ciència i tecnologia
Els alumnes seran competents en el saber científic i conscients en l’ús de la tecnologia, al servei del diàleg fe-cultura i del desenvolupament humà.
Conèixer i comprendre el món a través dels llenguatges matemàtic, científic i tecnològic, posant-los al servei del bé comú. Discernir les possibilitats, les limitacions i el fi últim de la ciència, obrint la raó perquè sigui il·luminada per la fe. 
Comunicació
Alumnes que comuniquin amb propietat i autonomia en la cerca del coneixement, la veritat i la trobada.
Ser capaços de comunicar-se adequadament, argumentar les seves idees mostrant afany d’enteniment i cerca de la veritat, i saber interpretar críticament els diferents codis comunicatius que els obren a la realitat.
Desenvolupament i cura del cos
És important que, infants i joves, comprenguin, acceptin i valorin el seu cos com a do rebut, el respectin i es responsabilitzin de la seva cura i sa desenvolupament.
Acceptar i viure amb alegria la realitat corporal que ens constitueix i singularitza, i aprendre a cuidar la nostra salut i el nostre cos és fonamental per arribar al benestar integral de la persona.
Dimensió artística
L’alumnat serà capaç de tenir una mirada sensible que admira i és creadora de bellesa.
Tindran la capacitat de descobrir i delectar-se amb la bellesa de l’entorn natural; conèixer, analitzar i gaudir del patrimoni artístic i cultural de la humanitat, així com ser capaços d’expressar amb sensibilitat, precisió, creativitat i llibertat els seus sentiments, idees i experiències.
Ètica i convivència
Els infants i joves, estaran moralment formats, seran capaços d’actuar en consciència i d’implicar-se en la construcció d’un món millor.
Seran persones capaces d’actuar (a la vida) segons els valors de l’Evangeli per a contribuir, amb el seu estil de vida i les relacions que estableixen, a la construcció d’un món més pacífic, just i fratern.
Relació amb la natura
Els alumnes seran persones compromeses amb el coneixement, desenvolupament i cura de la casa comuna des de l’agraïment al Creador i el respecte al creat.
Desenvoluparan el coneixement de les ciències naturals i dels principis de l’ecologia integral, responsabilitzant-se de la cura de la creació com a do que cal cuidar i utilitzar de forma respectuosa i agraïda.
Relació amb pobles i cultures
L’alumnat coneixerà i respectarà la tradició cultural pròpia i la d’altres pobles com a condició que permet la trobada profunda i construeix fraternitat. 
Conèixer, comprendre i interactuar amb persones i cultures diferents, a més de la pròpia, respectant i valorant la diversitat com a una riquesa que els convidi a sortir a la trobada de l’altre i a desenvolupar una consciència de ciutadania global.

El REM té una doble finalitat:

  1. Ajudar a cada alumne a desenvolupar el millor de si mateix/a i construir un projecte vital
  2. Integrar-se de forma creativa en el món per transformar-lo

Estil educatiu relacional

Basat en 8 tipus de relacions que es donen dins el centre, entre:

Educació Integral dels i les alumnes

Potenciant en el major grau possible cadascuna de les seves dimensions, que estan establertes també en 8

L’Atenció a la Diversitat

El Departament d’Orientació és un recurs que l’escola ofereix a tot l’alumnat de l’escola per tal d’atendre’l en la seva diversitat. Observem, explorem i detectem possibles dificultats que puguin presentar els alumnes, realitzant les derivacions adients i fent-ne un seguiment continuat. Igualment, orientem el professorat en la seva tasca diària i ens reunim amb famílies i professionals externs.

El SIEI (Suport Intensiu Escolarització Inclusiva) facilita l’escolaritat al nostre centre dels alumnes que necessiten aquesta atenció, sumant-se als suports universals i addicionals per a la inclusió. Vols saber-ne més?

La vetlladora atén de manera directa als infants amb necessitats educatives específiques, adaptant-se a l’edat, les característiques de cada infant i el seu entorn personal i escolar.

Estratègia Digital del Centre

L’Estratègia Digital del Centre defineix i concreta les línies d’actuació del nostre centre que fan possible que docents, alumnat i centre assoleixin la competència digital.

Per aconseguir aquesta competència digital, l’EDC comprèn tots els àmbits del centre: organitzatius, metodològics, curriculars i comunicatius, els quals s’han de veure necessàriament implicats i, si escau, transformats, des d’una perspectiva d’innovació i de millora contínua.

Aquesta EDC és un document viu i en constant millora que s’emmarca en el projecte DigCompEdu de la Unió Europea, que busca analitzar i fomentar la competència digital dels educadors per tal de garantir la de l’alumnat. Ha estat desenvolupada per la Comissió Digital del Centre, tot seguint les indicacions del Departament d’Ensenyament i en col·laboració amb el departament de noves tecnologies de la Fundació d’Escoles Marianistes Domingo Lázaro.